Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ разом із нацгвардійцями вшанував пам'ять полеглих бійців ЗСУ у Слов'янську

    Капелан Православної церкви України ігумен Діонісій Васильєв разом із нацгвардійцями помолився за загиблих військовослужбовців 95-ї ОАБр на 1-му блокпосту «Рибгосп».
    Про це повідомляє пресслужба Синодального управління військового духовенства.
    У 2014 році в результаті першої танкової атаки терористів на блокпост №1, що знаходиться на околицях Слов’янська біля селища Мирного загинули троє бійців 95-ї окремої аеромобільної бригади (нині 95-ї ОДШБр): сержант Коган Андрій Ігорович, старший солдат Добрянський Максим Сергійович, солдат Ващук Ігор Олександрович і солдат 2-го резервного добровольчого батальйону Національної гвардії України Гулик Артур Ярославович.
    Бійці, за участі оркестру та капелана ПЦУ 15 Слов’янського полку ігумена Діонісія разом з іншими силовиками, представниками місцевої влади та небайдужими місцевими мешканцями вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців на 1-му блокпосту «Рибгосп».
    Рік тому на цьому місці відкрили пам’ятний знак, присвячений учасникам АТО, які загинули під час бою 6 років тому, 26 червня 2014 року. Меморіал було відкрито за ініціативи мешканця села Мирного Ярослава Золотого.
    «Тут зароджувалася Національна гвардія України, були сформовані 1-ий та 2-ий резервні батальйони. Тут, на посту, ми з ними частенько зустрічались. Вони постійно витримували вилазки диверсійних груп, за що всім їм та іншим силовикам хочеться подякувати» – розповідає очевидець тих подій Ярослав Золотий.

    Найсвіжіше

    Популярне