Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ благословив випуск офіцерів-зв’язківців Військового інституту телекомунікацій

    У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут капелан Православної церкви України Тарас Мельник благословив випуск офіцерів тактичного рівня. Цього року у ВІТІ 203 випускники, з яких 14 — учасники бойових дій. 
    Про це повідомляє пресслужба СУВД.
    Перший заступник голови СУВД прот. Тарас Мельник привітав керівництво школи, курсантів та їхніх батьків з особливим днем, адже для кожного з присутніх сьогодні свято. Капелан закликав юнаків та дівчат пишатися своїм вибором, і гідно служити Батьківщині. Отець Тарас пройшовся повз лави курсантів на плацу та окропив їх, батьків та керівництво школи освяченою водою.
    Звернувся до випускників Командувач військ зв’язку та кібербезпеки ЗС України генерал-майор Євген Степаненко: «Ви є тими людьми, які створюють дистанційно, а інколи й безпосередньо на полі бою, все можливе й неможливе для того, щоб війська мали можливість виконувати свої завдання. Ви — мізки, які забезпечують управління військами. Без вас в армії важко. Випускників Військового інституту телекомунікацій та інформатизації у військах чекають. Тому що знання, які ви здобули, є унікальними, і ви — кожен, хто присвятив своє життя служінню Батьківщині та здобуттю саме цієї фахової освіти, — так само унікальні. Впевнений, військові частини, які отримають вас як офіцерів, стануть ще міцнішими»
    Випускник ВІТІ лейтенант Дмитро Ліщинський, розповів, що перед тим, як стати курсантом, був старшим солдатом в окремому полку зв’язку. Брав участь в Антитерористичній операції на сході України. У 2015 році вирішив, що потрібно розвиватися і наважився вступати до Військового інституту телекомунікацій та інформатизації. «Вступив, і от тепер я — лейтенант, якому довірять управляти цілим підрозділом», – каже Дмитро.

     

    Найсвіжіше

    Популярне