Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріархат зачислив до лику святих покійного митрополита Едеського Калінікоса

    Священний Синод Вселенського Патріархату під час нещодавнього засідання в Православному центрі в Шамбезі під головуванням Вселенського патріарха Варфоломія прийняв рішення про канонізацію покійного Каллінікоса, пам’ять якого буде відзначатися 8 серпня.
    Про це повідомляє Оrthodoxtimes.
    Святий Каллінікос був людиною милостині, молитви, лагідності. Він також дуже обережно ставився до своїх наказів, і в них була любов і страх перед Богом. Його духовних дітей багато. Він залишив добру і доброчесну пам’ять через своє чернече життя, і приклад для наслідування духовенству та мирянам.
    Святий Каллінкіос, світське ім’я якого – Дімітріос Пулос, народився в Сітаралоні, штат Агрініо, в 1919 році. Він вивчав богослів’я в теологічній школі Афін. Був висвячений у диякона, а потім у пресвітера у 1957 році.
    Він служив секретарем, проповідником і протосинкелом у митрополії Айтолії та Акарнанії. 25 червня 1967 року він був висвячений на єпископа Едесси та Пелли. 22 червня 1967 р. Священний Синод вирішив, що Алєпійська єпархія, яка перебуває під юрисдикцією митрополії Флоріни, буде передана Едессійській митрополії. Висвячення відбулося в церкві святого Діонісія Ареопагіта в Афінах.
    Помер митрополит Каллінікос у Афінах 7 серпня 1984 року.

     

    Найсвіжіше

    Популярне