Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині СБУ викрила «ботоферму», якою керували з Росії

    Служба безпеки України викрила і заблокувала на території Львівської області діяльність розгалуженої мережі «ботоферм», які керувались з території країни-агресора.
    Про це повідомляє Форпост.
    Оперативники відділу кібербезпеки встановили, що організатори через спеціалізоване програмне забезпечення та обладнання керували фейковими електронними поштовими скриньками та фейковими обліковими записами у соцмережах. Всі дані акаунтів були несправжні. Реєстрацію таких акаунтів ділки здійснювали за допомогою SIM-карток українських та російських операторів зв’язку.
    Загалом угруповання зареєструвало кілька тисяч активних акаунтів для поширення у соцмережах неправдивої інформації щодо ситуації в Україні, продовження гібридної війни проти нашої держави та здійснення впливу на свідомість людей з метою поширення негативного настрою в суспільстві та дискредитації української влади.
    В рамках спільної спецоперації проведеної оперативниками СБ України на території нашої держави, схожа протиправна діяльність була виявлена та припинена в Києві, Сумах, Чернігові та Одесі.
    Під час проведення обшуків слідчими та оперативниками СБУ виявлено і вилучено комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми та шлюзи), понад 15 тисячі SIM-карток операторів стільникового мобільного зв’язку України та Росії.
    Ймовірно до організації вказаної протиправної діяльності причетні спеціальних та розвідувальні органи РФ.
    Нагадаємо проти України діють підрозділи психологічних операцій російської армії. Також проросійські ЗМІ запустили фейк про об’єднання ПЦУ і УГКЦ.


     

    Найсвіжіше

    Популярне