Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині освячено наріжний камінь храму ПЦУ на честь Святої Живоначальної Трійці

    20 червня у селі Морозівка Баришівського району Київської області освячено місце, Хрест та наріжний камінь під будівництво Храму Православної Церкви України на честь Святої Живоначальної Трійці.

    Про це повідомив митрополит Олександр (Драбинко), який і здійснив чин освячення наріжного каменю на прохання настоятеля та парафіян Свято-Успенської парафії Православної Церкви України.
    «Оскільки сільський Свято-Успенський, побудований місцевою громадою храм окуповано парафією юрисдикції московського патріархату, яка категорично відмовляється від обумовленої чинним законодавством можливості почергового звершення богослужіння, задля уникнення конфлікту було прийнято рішення про спорудження нового храму ПЦУ. На освяченому місці було звершено Божественну літургію, за якою в сан диякона рукопокладено місцевого жителя пана Олександра. Велике спасибі Морозівчанам за гостинність», – сказав митрополит Олександр.
    Нагадаємо, півтора року у селі Морозівка тривають суперечки через храм. Хоча громада назбирала близько семи сотень підписів за перехід із Московського патріархату до ПЦУ і був не проти і місцевий священнослужитель, до храму вірян ПЦУ не пустили. Згодом передумав і священнослужитель МП.
    Прибічниками Московського патріархату була найнята озброєна охорона “Стелс 1”, яка стояла біля церкви та ПЦУ не допускала. Начальником цієї охоронної компанії є диякон Московського патріархату, який захоплюється антиукраїнськими ідеями, за що в його офісі проходили обшуки СБУ.
    Патріотично налаштованих мешканців села прихильність до московської церкви обурює. Понад п’ятсот років тому запорізькі козаки заснували Село Морозівку, розповідають місцеві. Звідси родом Герой України Юрій Поправка, закатований російськими бойовиками у Слов’янську. Та кіборг Денис Попович, який загинув поблизу Донецького аеропорту під час оборони позиції «Зеніт».
    Активною прихильницею переходу була Надія Попович — мати загиблого кіборга. Денис Попович поклав своє життя поблизу Донецького аеропорту у 2015-му році. Спочатку пані Надія ходила до Московського патріархату, але, коли священник назвав її дитину братовбивцею, терпець урвався. Тоді мати кіборга звернулася до президента Володимира Зеленського через паплюження пам’яті її сина священником РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне