Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Скрєпоносці РПЦ засудили демонтаж пам’ятників работоргівцям у США

    «Знесення пам’ятників американським історичним діячам, які були пов’язані з работоргівлею, є спробою переписати історію», – вважає глава відділу зовнішніх церковних відносин Російської православної церкви митрополит Іларіон (Алфєєв).
    Про це повідомляє «Газета.Ру» з посиланням на «Интерфакс».

    «Людям не варто переносити сучасні стандарти на минуле», – вважає священник. За його словами, видатних діячів минулого варто вшановувати зважаючи на ті стандарти, які існували на той час.
    З усього сказаного точно можна зрозуміти, що демонтаж будь-яких пам’ятників викликає болючі асоціації та спогади у всіх вірних «русского міра». Заледве переживши численні «інфаркти та інсульти» від масові руйнації ленінів-сталінів в Україні, Росія впала в таку ж істерику через знесення пам’ятника Конєву в Празі.
    І от зараз, РФ відчула потребу не лишитись осторонь проблеми пам’ятників у такій «ненависній» росіянам Америці. Дивно те, що зазначені монументи ніяк не стосуються Росію та РПЦ. Хоча, одна точка дотику все ж є.
    У нинішнього Кремля і РПЦ є чого остерігатись після тривожного дзвінка з-за океану. Якщо США зараз активно приносить вибачення за работоргівлю і рабовласництво, то рано чи пізно це доведеться зробити і Росії.
    При цьому, знесення пам’ятників всіх російських правителів та діячів часів кріпацтва (де-факто рабовласництва) загрожує повним знищенням роздутої, політично заангажованої і занадто прикрашеної історії Російської імперії. А цього сучасний Кремль допустити не може взагалі.
    Нагадаємо, що демонтаж пам’ятників історичним діячам США розпочався на тлі протестів проти расизму після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні поліцією.

    Найсвіжіше

    Популярне