Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній попросив допомагати вимушеним переселенцям з Криму і сходу України

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав вірян Православної церкви України намагатись бути уважними і терпеливими до вимушених переселенців і виявляти християнську любов і турботу, та допомагати їм налагодити життя на новому місці.
    Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
    За його словами, гостинність притаманна українцям і ця риса є покликанням вірян ПЦУ як християн – виявляти любов до ближнього, як до самого себе.
    Предстоятель ПЦУ нагадав, що 20 червня світова спільнота відзначатиме Міжнародний день біженців. Він засвідчив свою солідарність у підтримці величезної кількості людей, які змушені були залишити свої домівки, тікаючи від війни, голоду, переслідування або насильства.
    «На жаль, за останні шість років через окупацію Криму та російську збройну агресію, яка досі триває на наших землях, в нашій країні теж суттєво збільшилася кількість людей, які змушені були полишити свої домівки через війну, збройні конфлікти і переслідування. Сьогодні лише на офіційному обліку маємо 1 447 537 внутрішньо переміщених осіб. Це не просто цифри – кожна людина із цих майже півтора мільйона осіб має зламану долю, втрачені надії і мрії, загублене майно, розбиту родину, дітей, яких вирвали зі звичного життя або втратили… Випробування, які проходять ці люди, залишають відбиток на кожному з них і безповоротно впливають на майбутнє, світосприйняття, відносини з іншими», – зауважив митрополит.
    Владика Епіфаній згадав про Пречисту Діву Марію та Йосип Обручника, які також були змушені з Немовлям Ісусом тікати від царя Ірода до Єгипту. Цей приклад, впевнений Епіфаній, допомагає нам сформувати належне ставлення до сучасних вимушених переселенців.
    Також Митрополит Епіфаній прокоментував архівне фото. На ньому багатодітна родина вимушених переселенців з Донеччини, яка нині мешкає у селі на Київщині. Володимир та Діана Родікови виховують дванадцятеро дітей, семеро з яких – прийомні.
    «Це світла і дружна родина. Нехай їхній приклад надихає всіх долати тимчасові труднощі. З Божою допомогою, з добрим серцем, світлими помислами і наполегливою працею – все буде добре!…Приходьте до нашої Церкви! Тут ви знайдете розраду, духовну підтримку й захист, опору і допомогу у найскладніші моменти вашого життя. Двері нашої Церкви відкриті для всіх!», – підсумував предстоятель ПЦУ.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній привітав медиків із професійним святом, також він подякував рятувальниками, які гасили пожежі у лісах Чорнобильської зони.

    Найсвіжіше

    Популярне