Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В офіційній заяві «УПЦ КП» кажуть, що справи проти Порошенка «не мають нічого спільного з релігією»

    В «Українській православній Церкві Київського патріархату» (релігійній організації знятій із держреєстру) заявили, що «справи, які інкримінуються екс-Президенту, навіть судячи з повідомлень у ЗМІ, не мають нічого спільного з релігією».
    16 червня на офіційному сайті «УПЦ КП» заявили, що у «ПЦУ намагаються штучно пов’язати факт того, що правоохоронні органи мають запитання до Петра Порошенка з його участю в отриманні Томосу…Справи, які інкримінуються екс-Президенту, навіть судячи з повідомлень у ЗМІ, не мають нічого спільного з релігією».
    Стає зовсім незрозуміло, яку позицію займає Київський патріархат. 16 червня лунають заяви, що Порошенка судять не за релігію, хоч він, за словами Філарета ледь не зруйнував «УПЦ КП», а 18 червня в «Одеській єпархії» тієї ж таки «УПЦ КП» кажуть, що Петру Порошенку вручили підозру за «порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань».
    В «УПЦ КП» впевнені, що православні українці отримали Томос, але «не такого за змістом, які мають інші помісні Церкви, а з обмеженою автокефалією». «Нам дали, по-суті, Томос про автономію ПЦУ під зверхництвом Константинопольського патріархату», – йдеться у заяві.
    Раніше ми повідомляли, що у Державному бюро розслідувань підтвердили існування заяви пов’язаної із Петром Порошенком по факту розпалювання міжконфесійної ворожнечі. За словами ДБР, «СБУ почала розслідування за заявою вірян Київського патріархату». Релігієзнавець Ярослава Міщенко заявила що заявниками УПЦ КП виявились наркомани
    18 червня, п’ятий президент України Петро Порошенко біля Печерського райсуду Києва заявив, що йому інкримінують розпалювання міжрелігійної ворожнечі через отримання Томосу. 
    Також колишній народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін подав заяву у ДБР, у якій 18 разів згадує томос і хоче, щоб «Петя відсидів за Томос».
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне