Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Покажи Кремлю вказівний палець – і він побачить в цьому «русофобію»

    «12 червня в День Росії Київ відзначився черговими антиросійськими витівками», – йдеться в повідомленні на офіційному сайті Міністерства закордонних справ Росії.
    «Креативність проявив Департамент контррозвідки СБ України, який розмістив свою емблему на будівлях та білбордах поблизу російських представництв в Харкові, Одесі, Львові», – зазначається в коментарі.
    На останок читаємо: «Посольство РФ направило ноту протесту МЗС України, в якому відмічене небажання української сторони виконувати міжнародні зобов’язання, як того вимагає Віденська конвенція про дипломатичні зносини від 1961 року».
    Висновок з усього сказаного випливає один. Покажи Кремлю вказівний палець – і він сприйматиме це як прояв «русофобії».
    Втім, залишимо росіян наодинці із своїм невгамовним прагненням щонайдужче образитись, і розглянемо положення Віденської конвенції, на яку посилаються «ображені» дипломати.
    Стаття 22 Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 року, зазначає: Приміщення представництв недоторканні. На державу перебування покладається зобов’язання вживати заходи для захисту приміщень від вторгнення чи нанесення шкоди, а також, попередження всякого порушення спокою чи образи його гідності.
    Констатуємо, що під час спорудження білбордів та муралів, недоторканність приміщень представництв РФ в Україні витримана. Не постраждав жоден дипломат, співробітник дипустанов та жодна тварина. Громадський порядок та спокій всіх, хто перебував на території та в приміщеннях посольств та консульств Росії, порушено не було.
    Жодне зображення, жоден напис, який було розміщено з ініціативи ДКР СБ України не містить ніякого зневажливого чи образливого змісту в адресу РФ. Емблема Департаменту контррозвідки та її гасло не містять жодної згадки про Росію, і є абсолютно політично нейтральними.
    І якби не окупований Росією Крим, якби не вторгнення РФ в Донецьку і Луганську області, якби не постійні спроби розхитати внутрішньо-політичну ситуацію в Україні, якби не тотальні переслідування українців та кримських татар на окупованих територіях, і тисячі-тисячі вбитих захисників України на сході нашої Батьківщини, то Міністерство закордонних справ РФ у своїх спробах удавати сильно ображених виглядало б досить кумедно.

    Найсвіжіше

    Популярне