П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Путін відхрестився від головного храму Збройних сил Російської Федерації

    Для тих, хто слідкує за перипетіями навколо скандального проекту Російської православної церкви під назвою «головний храм ЗС РФ», повною несподіванкою стала відмова Президента Російської Федерації бути присутнім на чину великого освячення собору.
    Наміри Владіміра Путіна проігнорувати вказану подію озвучив прес-секретар глави РФ Дмітрій Пєсков, повідомляє «Кредо». Поряд з тим, причини такого вчинку не розкриваються.
    Заява Пєскова прозвучала невдовзі після того, як, за повідомленням Духовного Фронту, чин великого освячення Собору Воскресіння Христового в підмосковному парку «Патриот» було перенесено на 14 червня – день народження голови Проводу Українських Націоналістів Євгена Коновальця.
    Перед цим, Предстоятель РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) не був присутнім на богослужінні з нагоди Свята Трійці. Ймовірно, таке рішення було нав’язано всесильною Федеральної службою охорони Російської Федерації.
    Втім, всі підготовчі маневри виявились марними. Одна з головних подій у житті РПЦ в поточному році цілком ймовірно може відбутись без головних дійових осіб.

    Найсвіжіше

    Популярне