Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У США планують визнати Росію спонсором тероризму

    Росію запропонували вважати спонсором тероризму за підтримку іранського Корпусу вартових ісламської революції, ліванського руху «Хезболла», праворадикальної організації «Русскоє імпєрскоє двіженіє» та офіційно забороненого в самій Росії радикального афганського угруповання «Талібан».
    Цікаво, що за зарахування Росії до спонсорів тероризму виступили конгресмени-республіканці. Про це йдеться в їх доповіді «Зміцнення Америки і протидія глобальним загрозам», — повідомляє американське видання Washington Examiner.
    Нагадаємо, на початку квітня цього року США визнали російську організацію «Рускоє імперскоє двіженіє» (РІД) терористичною.
    Автори доповіді закликають також до зміцнення обороноздатності Грузії і до виконання зобов’язань США перед цією країною з розвитку демократичних процедур, закликають до відновлення ініціатив зі сприяння безпеці України.
    Конгресмен Грег Ст’юбен раніше розповідав про плани його колег-республіканців подати пропозиції про нові санкції проти Ірану, Китаю та Росії, а також обмежень американської допомоги Лівану. Washington Examiner відзначає, що мова йде про вторинні санкції щодо компаній, які підтримують спеціальні російські проєкти в сферах нафти і газу. Також республіканці пропонували внести російську державну корпорацію розвитку ВЕБ.РФ до списку осіб і організацій, з якими громадяни США не можуть вести бізнес.
    Ще в березні в США розглядали можливість введення додаткових санкцій відносно Росії для «стабілізації ринку нафти». Раніше американський Мінфін розмістив в списку санкцій дві дочірні компанії «Роснєфті» — Rosneft Trading SA і TNK Trading SA. Обидві компанії зареєстровані в Швейцарії. За американськими даними, вони торгували венесуельською нафтою в обхід режиму санкції відносно уряду Ніколаса Мадуро.
    Американські сенатори планують ухвадити і новий закон, який би розширив санкції США щодо трубопроводу «Північний потік-2», який будує російський «Газпром». Нові санкції торкнуться страхових компаній, які будуть працювати з російськими судами під час будівництва та після нього.

    Найсвіжіше

    Популярне