П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ офіційно відмовилась молитись російською мовою бо вона «спотворює смисли»

    Російська православна церква офіційно заявила про відмову проводити богослужіння російською мовою. З публічною заявою виступив перший заступник голови синодального відділу Московського патріархату з питань взаємовідносин церкви зі ЗМІ Алєксандр Щіпков.
    Щіпков розкритикував заклики повністю перевести богослужіння в російських церквах на російську мову. Він підкреслив, що церква не повинна відмовлятися від церковнослов’янської мови, яка на його думку містить в собі важливі непередавані іншими мовами смисли, повідомляє російський ресурс МК.
    «Багато людей закликають і навіть вимагають, щоб РПЦ схвалила русифікацію богослужінь. Це помилка від незнання істинних смислів слова Божого. Люди кажуть, що їм незрозуміло, про що священнослужителі говорять і співають. Але в чому мета реформи? Вона таїть в собі якусь іншу мету, а саме спотворення смислів. Якби ми пішли на реформацію щодо русифікації богослужінь, то це б стало справжнім реформуванням смислів, чого робити не можна», – зазначив Щіпков.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній нещодавно у проповіді сказав, що всі мови є благословенні й кожен своєю мовою може славити Господа. Також у Росії закрили єдину українську бібліотеку, а також заборонили конгрес українців.

    Найсвіжіше

    Популярне