П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Кінець РПЦ наближається? Російські правоохоронці посилюють тиск на єпископат

    Видавництво «Credo» опублікувало документ, який направлено прокуратурою Вологодської області Росії Управлінню Федеральної податкової служби, Управлінню Міністерства юстиції, Управлінню Міністерства внутрішніх справ по вказаному регіону.
    У запиті йде мова про необхідність виконання перевірки дій співробітників Череповецької єпархії РПЦ, зокрема, спрямованих на ухиляння від сплати податків, розкрадання майна, розтрати грошових коштів, незаконного збагачення тощо.

    Вочевидь, правоохоронці зацікавились діяльністю колишнього очільника єпархії єпископа Флавіана (Мітрофанова), який у березні 2020 року подав прохання про вихід на спокій, нібито за станом здоров’я.
    В той же час, неабияка зацікавленість російських силовиків опосередковано свідчить про зовсім нецерковну діяльність клірика.
    Чи означає цей факт, що правоохоронці РФ отримали команду «Фас!» від Кремля, наразі стверджувати важко. Але точно стає зрозуміло, що ані ЗМІ, ані чиновники Росії вже не сильно церемоняться, якщо мова йде про діяльність РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне