П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії заявляють, що гуманітарний вантаж успішно доставлено до Києво-Печерської лаври

    Президент генеральної асамблеї Міжпарламентської асамблеї православ’я, депутат Держдуми РФ Сєргєй Гаврілов розповів, що православні віряни Росії змогли допомогти Києво-Печерській лаврі гуманітарною допомогою. Про це повідомляє «Царьград».
    Він зазначив, що спроби допомогти священникам Лаври були й раніше, але «істерична реакція» Блока Петра Порошенка змусила офіційний Київ відмовитись від російської гуманітарки.
    І от зараз, у ЗМІ звучить інформація про те, що гуманітарний вантаж таки доставлено у Лавру і лікарні Києва. При цьому, спосіб доставки, спосіб перетину вантажем державного кордону України у повідомленнях не озвучується.
    На підставі викладеної інформації, вважаємо доцільним, щоб українці почули офіційну відповідь уповноважених органів України на запитання: чи дійсно інформація про гуманітарний вантаж з Росії відповідає дійсності? Якщо так, то яким чином відбулись домовленості про прийняття Україною гуманітарного вантажу з РФ? Яким чином вантаж потрапив до України з Росії? Чи будуть вжиті адекватні юридичні заходи, якщо буде встановлено факт порушення законодавства України чи міжнародного законодавства під час доставки гуманітарного вантажу до Києва?
    Очікуємо на реакцію влади України на заяви російських ЗМІ.

    Найсвіжіше

    Популярне