П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Епіфаній привітав із 30-літтям Всеукраїнського Собору Української Автокефальної Православної Церкви

    Митрополит Епіфаній привітав вірян із 30-літтям з часу проведення Всеукраїнського Собору Української Автокефальної Православної Церкви, на якому делегати відновили УАПЦ та обрали Предстоятеля Мстислава (Скрипника).
    «Цей Собор ухвалив низку важливих постанов, які засвідчили про автокефальний статус Ук­раїнської Православної Церкви. І що важливо – на ньому визнано недійсним акт приєднання Української Церкви до Московської у 1686 році, як такий, що суперечить ка­нонам Вселенського Православ’я. Тож можемо впевнено стверджувати: Всеукраїнський Собор 1990 року – один з історичних кроків до нині утвердженої повної незалежності нашої Православної Церкви», – написав у Facebook Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.
    Участь у цій історичній події, яка відбулася 5-6 червня 1990 року у Києві, взяло 700 делегатів з усієї України. Це було третє за рахунком відродження УАПЦ у ХХ столітті.
    «Ми з подякою Богові згадуємо події 30-літньої давнини. Адже кожен вірний Православної Церкви України є співтворцем великого досягнення – духовної незалежності, яка була остаточно утверджена Синодальним і Патріаршим Томосом. Він також був би неможливим без єдності на основі ідеї автокефалії, яка на ще одному історичному Соборі, 15 грудня 2018 року, підтвердила бажання усіх її прихильників бути неподільною українською православною родиною», – наголосив Предстоятель ПЦУ Епіфаній.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній передав дитячій лікарні обладнання для діагностики.
     

    Найсвіжіше

    Популярне