Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Слово допомагає там, де часто безпорадною є фізична сила, – Епіфаній привітав журналістів

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав журналістів із професійним святом і наголосив на важливості достовірної інформації та слова у житті людини.
    «У вирі недавніх подій у світі ми всі переконалися, як важливо отримувати достовірну інформацію, відділену від омани та суб’єктивних суджень. Наші думки, світогляд частково формуються з повідомлень про події, які дізнаємось із медіа. Тож сьогодні, у День журналіста, привітаймо тих професіоналів своєї справи, які незважаючи на перешкоди, прагнуть доносити своїм словом правду», написав предстоятель ПЦУ у соцмережах.
    Митрополит зауважив, що у постійному потоці інформації слово для багатьох є маяком, що вказує напрям та освітлює важливі деталі,  «хоч навколо – шквал маніпуляцій, перекручувань, брехні».
    Предстоятель ПЦУ побажав журналістам завжди пам’ятати про важливість слова у житті людини: «Пам’ятайте, що інструментом вашої праці є слово. Воно дане людині Господом, і навіть Сам Син Божий іменується Словом. Лише від вас залежить, чи використаєте своє слово заради правди, а не для потурання брехні, яка оскверняє як і саме слово, так і людину, що сприяє їй дією чи бездіяльністю. Тож слово є дуже важливим в житті людини: воно є одним із засобів спілкування людини з Богом, рідними, близькими і незнайомцями. Слово допомагає там, де часто безпорадною є фізична сила. Слово радує, зміцнює, зближує, лікує… Але так само воно може і поранити, травмувати, обезсилювати. Тож треба бути мудрими і обережними, щоби цей дар Божий – слово – використовувати на благо і добро, для поширення знання і правди, примноження радості та щастя. Адже саме так треба розпоряджатися Божими дарами і талантами».
    «Нехай Господь оберігає вас у роботі від небезпек та загроз. Нехай ваше слово буде змістовим та наповненим, позбавляє цей світ від брехні й маніпуляцій. Будьте сильними перед спокусами, відважними у правді, яку несете людям щоденною працею. Зі святом вас!», – підсумував він.
    Нагадаємо, нещодавно Митрополит Епіфаній заявив, що статус Патріархату можна досягнути спільними зусиллями.

    Найсвіжіше

    Популярне