Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Епіфаній закликав уряд переглянути обмеження для вірян у наступному етапі послаблення карантину

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній закликав уряд у наступному етапі зняття карантину переглянути вказівку перебування у храмі однієї особи на 10 кв. метрів.
    Про це він сказав 2 червня на зустрічі Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає пресслужба ПЦУ.
    «Наша принципова суспільна позиція – розділяти з українським народом усі тягарі. Але коли поступово знімаються карантинні обмеження – ми хотіли би, щоб це пропорційно стосувалося і релігійного життя. Якщо для закладів культури та у деяких інших сферах норма присутності однієї особи на 5 квадратних метрів площі вважається прийнятною, то думаю, що вдвічі більша норма для релігійних організацій мала би бути переглянута у наступних етапах адаптації карантину. Конкретні пропозиції Рада надала Уряду і я також прошу владу їх позитивно розглянути», – промовив Епіфаній.
    Він зазначив, що ПЦУ від самого початку виявила свідоме ставлення до карантинних заходів, а Священний Синод ПЦУ 17 березня ухвалив відповідні практичні настанови. Це призвело до того, що випадки захворювання серед духовенства та вірних ПЦУ мали виключно поодинокий характер.
    Окрім того, Предстоятель Православної церкви України подякував Уряду за ухвалення постанови, яка стосується захисту прав української православної громади в окупованому Росією Криму та висловив сподівання, що ця робота спільними зусиллями буде успішно довершена.
    Повний текст промови митрополита Епіфанія на зустрічі Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій з Прем’єр-міністром України можна прочитати на сайті ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне