П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл освятить головний військовий храм РФ у річницю нападу Гітлера на СРСР

    Очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) планує здійснити освячення головного храму Збройних сил Російської Федерації 22 червня, повідомляє «Вестник Кавказа».
    Собор на честь Воскресіння Христового в московському парку «Патріот» мав відкритися у травні цього року до річниці 75-річчя перемоги над нацизмом. Але через пандемію коронавірусу відкриття було відкладено, як і путінський парад. Освячення храму, вірогідно, має закріпити статус головного хранителя міфу про «велікую побєду» за РПЦ.
    Але дата освячення головного військового храму РФ викликає подив. 22 червня – річниця нападу нацистської Німеччини на СРСР, коли совєтські війська зазнавали величезних втрат і поразок.
    Це виглядає як опозиція наказу президента РФ Путіна провести парад, присвячений 75-річчю перемоги над нацизмом, 24 червня – у річницю історичного параду Червоної армії, присвяченого перемозі над Німеччиною.
    Не зважаючи ні на що, ідеологи «руского міра» продовжують утримувати РПЦ та міф «побєдобєсія», витрачаючи на таку діяльність колосальні кошти.
     

    Найсвіжіше

    Популярне