Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ привітав воїнів із поверненням з зони ООС

    26 травня митрополит Вінницький і Барський Симеон Православної Церкви України брав участь в урочистостях з нагоди повернення до пункту постійного розміщення з району проведення ООС військовослужбовців 59-ї мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.
    Про це повідомляє Пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).
    Митрополит Симеон звернувся до воїнів з вітальним словом та побажав їм Божої допомоги та Покрову Пресвятої Богородиці. Архієрей також прочитав подячну молитву за успішне повернення бійців із району бойової операції. Командиру частини Геннадію Шаповалову митрополит ПЦУ вручив на знак благословення для усіх воїнів бригади імені Якова Гандзюка копію Барської ікони Пресвятої Богородиці, яка є однією з визначних святинь Вінниччини.
    Бригада виконувала бойові завдання у Донецькій області з вересня 2019-го і повернулася без втрат. Після ротації 59-й бригаді присвоєно почесне найменування «імені Якова Гандзюка» – одного з перших творців нової української армії, отамана бригади армії УНР.
    З 1 вересня 2019 року по 6 травня 2020 року особовий склад 59 ОМБр виконував бойові завдання у районі населених пунктів Бахмут, Світлодарськ, смт Луганське, смт Новолуганське у складі операції Об`єднаних сил. У грудні 2019-го митрополит Симеон відвідував бійців бригади у місцях їх розташування з метою духовної підтримки.
    Перед початком урочистого заходу були покладені квіти до пам’ятника загиблим військовослужбовцям бригади, які у попередні роки віддали своє життя за соборність та незалежність України.
    На урочистостях були присутні командувач військ Оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Ігор Палагнюк, голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський, які привітали військових з успішним виконанням бойового завдання та поверненням додому.
    Нагадаємо, на Черкащині митрополит ПЦУ освятив наріжний камінь Свято-Вознесенського храму. Також ПЦУ освятила храми у Тернополі та Запорізькій області.

     
     

    Найсвіжіше

    Популярне