Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ відсвяткувала річницю Харківського Собору

    27 травня РПЦвУ (УПЦ МП) відзначила 28-му річницю Харківського Собору єпископів Української Православної Церкви, на якому було обрано митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана). Про це інформує офіційний сайт РПЦвУ.
    З нагоди річниці зради інтересів України на користь «руского міра» єпископ РПЦвУ Сильвестр (Стойчев) очолив богослужіння на могилі спочилого митрополита Володимира (Сабодана), що у Києво-Печерській Лаврі.
    Священники прокремлівської орієнтації в черговий раз підкреслили свою відмову від української самобутності та самосвідомості і довели свою відданість ідеалам кремлівської пропаганди.
    Нагадаємо, що Харківський Архієрейський Собор єпископів Української Православної Церкви відбувся на території Свято-Покровського монастиря міста Харкова. За результатами засідань Собору 27-28 травня 1992 року дії митрополита Філарета (Денисенка) були визнані неканонічними, а сам митрополит був позбавлений посади Предстоятеля УПЦ із забороною у священнослужінні. Новим Митрополитом Київським було обрано митрополита Володимира (Сабодана).

    Найсвіжіше

    Популярне