П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Президента закликали звільнити першого заступника керівника ОПУ Трофімова – петиція

    На офіційному сайті президента України створено петицію із вимогою звільнити першого заступника керівника ОПУ Сергія Трофімова.
    Автор петиції – колишній нардеп Олександр Бригинець – вказує, що перебування Трофімова на посаді «несе загрозу національним інтересам, створює передумови для посилення впливу держави-агресора та не сприяє встановленню в країні атмосфери релігійної терпимості та взаємопорозуміння», передає 5 канал.
    Він нагадує, що заступник очільника Офісу президента неодноразово публічно підтримував так звану УПЦ Московського патріархату (РПЦ в Україні), яка «виконує на теренах України не духовну, а політико-ідеологічну місію в інтересах Росії».
    «Українське суспільство пересвідчилося у цьому протягом шести років російської агресії, коли представники цієї церкви не лише не підтримували наших захисників, але й освячували зброю, якою вбивали, і продовжують вбивати українців. Та найбільшої шкоди вони завдають тим, що сіють у серцях та умах українців міф про так званий «триєдиний народ», вслід за Путіним заперечуючи право українського народу на самобутність», – мовиться у зверненні.
    Також екснардеп нагадав, що саме приходи УПЦ МП під час дії карантинних обмежень через пандемію коронавірусу – публічно закликали людей до порушення самоізоляції та проводили служби.

    Найсвіжіше

    Популярне