Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Навчать дітей «любити Родіну»: Путін вніс законопроєкт про патріотичне виховання учнів шкіл РФ

    Президент РФ Владімір Путін вніс до нижньої палати російського парламенту законопроєкт про організацію патріотичного виховання в навчальних закладах.
    Як повідомляють росЗМІ, виховання в законопроєкті визначається як діяльність, спрямована на формування в учнів «почуття патріотизму і громадянськості, поваги до пам’яті захисників Вітчизни та подвигам героїв Вітчизни, до закону і правопорядку, людини праці і старшого покоління». Законопроєкт стосується тих, хто отримує основну загальну освіту, середню професійну освіту, навчається на бакалавраті або спеціалітеті.
    У загальноосвітні програми пропонується включити робочі програми виховання і календарні плани виховної роботи. Ці програми і плани будуть розроблятися установами самостійно на підставі методичок.
    Право брати участь в розробці програм і планів матимуть ради учнів і батьків.
    Путін уже навіть не вдає, що дотримується бодай своїх власних законів. У пояснювальній записці до законопроєкту Путін посилається на нову статтю 67.1 Конституції, що вводиться поправками (вони набудуть чиннності після так званого «всенародного голосування»). У ній говориться, що діти є «найважливішим пріоритетом державної політики, держава створює умови, що сприяють всебічному духовному, моральному та інтелектуальному розвитку дітей, виховання в них патріотизму і громадянськості, а також поваги до пам’яті захисників Вітчизни та старшого поколінн».
    «Ухвалення федерального закону сприятиме всебічному духовному, моральному та інтелектуальному розвитку учнів», – сказано в пояснювальній записці.

    Найсвіжіше

    Популярне