Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна очікує від РПЦвУ реальної миротворчості замість нагнітання ситуації

    Народний депутат України пропрезидентської партії «Слуга народу» Ірина Верещук висловила думку про те, що до складу Тристоронньої контактної групи по переговорах на Донбасі можна включити главу ПЦУ Епіфанія і главу УГКЦ Святослава. Як вважає парламентар, участь цих людей в переговорах про мир на Донбасі може допомогти вирішити існуючі проблеми.
    Однак, щойно ця новина прозвучала, як інформаційні видання з орбіти РПЦвУ (УПЦ МП) посилили акцію з дискредитації предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія та предстоятеля УГКЦ архієпископа Святослава Шевчука. Знову звучать безпідставні закиди в розпалюванні ворожнечі та вигідність війни як для ПЦУ, так і для УГКЦ.
    Втім, якщо на мить відійти від розгляду безглуздя, що ллється з вуст галасливих кремлівських маріонеток, то можна припустити, що от саме зараз РПЦвУ (УПЦ МП) має розпочати справжню миротворчу діяльність.

    У першу чергу, митрополит Онуфрій (Березовський) та митрополит Антоній (Паканич) сядуть за стіл переговорів з Блаженнійшим Епіфанієм та Блаженнійшим Святославом Шевчуком, і розпочнуть конструктивний діалог щодо мирного співіснування.
    По-друге, РПЦвУ (УПЦ МП) запропонує взяти на себе роль гаранта, що всі парафій ПЦУ та УГКЦ безперешкодно зможуть звершувати богослужіння в окупованому Криму та окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
    Після цього, припиниться вся риторика про «розкольників» та «уніатів» в інформаційних виданнях, що так активно розганяють кремлівські «темники».
    Священники РПЦвУ почнуть хрестити дітей ветеранів АТО/ООС, а також, звершувати панахиди за полеглими воїнами ЗСУ та інших військових формувань України.
    На завершення, патріарх Кіріл (Гундяєв) одягне вишиту сорочку і привітає українців всього світу з Днем вишиванки, який цього року відзначається 21 травня.
    Лише після цього всі без винятку українці, а не лише ті, які вважають росіян братами, повірять у миротворчі наміри РПЦвУ (УПЦ МП).
    Однак, такі події гарантовано можуть потрапити виключно у «колонку новин з паралельної реальності».

    Найсвіжіше

    Популярне