Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Чорногорії хоче добитись відновлення Чорногорської Автокефальної Церкви

    Президент Чорногорії збирається домогтися відновлення Чорногорської автокефальної церкви. Зараз в Чорногорії діє Церква підконтрольна Сербії – митрополія Сербської Православної Церкви.
    Президент Чорногорії Міло Джуканович каже, що Сербська Православна Церква «хоче управляти Чорногорією і визначити її напрямок і характер». Він також сказав, що місце Чорногорії – в Європейському союзі і це не переглядається, повідомляє vijesti.me.
    На питання, чи є Закон про свободу віросповідання провокацією стабільності, він сказав, що «Чорногорії потрібен був Закон про свободу релігії, і він був прийнятий в потрібний час». За його словами, «все, що було вивезено з Чорногорії, буде повернуто», а Сербська Православна Церква «привласнює чужу власність, протистоїть судової перевірці кадастрових записів церковної власності, не платить податки і незаконно вводить священиків в країну».
    За словами Президента «можливе формування Чорногорської православної церкви».
    Він пояснив, арешт єпископа і священиків Сербської ПЦ – це не переслідування з боку державної влади, а результат того, що вони вважали, що «мають право не підкорятися наказам».
    «Вони не можуть бути привілейованими, навіть якщо вони носять мантії», – сказав Джуканович.
    «Сьогодні це лунає не з Сараєво, а з Подгориці», – сказав Джуканович, заявивши, що не може бути й мови про те, що сценарій в Сараєво можна повторитися. Він зазначив, що пропозиція про переговори з Сербською Православною Церквою залишається в силі і що є готовність до діалогу. Однак, за його словами, важко вести діалог в атмосфері «шантажу і грубих образ», яку «пропонує Сербська Православна Церква».
    Нагадаємо, раніше Джуканович стверджував, що за допомогою «церковних протестів» Сербія і Росія намагаються знищити Чорногорію. Також він звинуватив Сербську православну церкву у підтримці ідеї Великої Сербії.

    Найсвіжіше

    Популярне