Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У найбільшій лаврі РПЦ, що бунтувала проти карантину, зафіксовано 9-у смерть після Великодня

    Дев’ятим насельником Троїце-Сергієвої лаври, найбільшого монастиря РПЦ, який помер у великодній період в умовах спалаху коронавірусної інфекції серед братії, 15 травня став ігумен Ферапонт.

    Ігумен Ферапонт

    Офіційного повідомлення про це поки не послідувало, але інформацію підтверджують працівники лаври і вона поширюється в соцмережах, передає Credo.Press.
    Нагадаємо, братія Троїце-Сергієвої лаври РПЦ, що у Московській області, не підкорилась наказу Московського патріарха Кіріла про карантинні обмеження.
    14 травня надійшло повідомлення про смерть єромонаха Модеста (Панченко); 12 травня помер один з найстаріших насельників лаври схиархімандрит Рафаїл (Іванов); раніше сайт лаври повідомляв про те, що головний лікар монастиря і Московської духовної академії (МДА) ігумен Тихон (Барсуков), архімандрит Іліан (Племенюк) та єродиякон монастиря Калліст (Косулин) померли через коронавірус, ще низка братів померла в цей самий час від інших захворювань.
    Також повідомлялось, що один з послушників лаври вчинив самоспалення після того як дізнався, що захворів на коронавірус.

    Найсвіжіше

    Популярне