Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремлівський проєкт «примирення» у виконанні РПЦвУ

     
    Що ж, можу констатувати, що в останні кілька місяців в Україні було проведено низку масштабних, гібридних операцій, що одержали певну частку успіху. Причому цими операціями займалися аж ніяк не офіцери ФСБ або ГРУ, або ще цікавіше – СЗР, а священнослужителі РПЦвУ.
    Причому хвиля спецоперацій, здавалося б, після Вербної неділі і Великодня, повинна була піти на спад, але – ні. РПЦвУ не тільки спробувала розкрутити актуальний пропагандистський сценарій з гуманітарною допомогою для Києво-Печерської лаври, який видав недостатній ефект, але і запустили «братський проєкт» у виконанні своїх адептів.
    Справжнім розривом бомби, правда, не закамуфльованої, а давно вже явної, стали заяви відомих боксерів Олександра Усика і Василя Ломаченка про братні флюїди з країною-агресором Росією. А до цих скандальних заяв митрополит РПЦвУ Митрофан звертався до президента України Володимира Зеленського з недвозначним запитанням з російських методичок: «Доки будете вбивати людей на Донбасі?» А нині відзначився священник РПЦвУ, який здобув популярність завдяки участі в проекті «Голос країни», Олександр Клименко, який виконав провокаційну пісню зі словами: «Не вбивайте своїх, бо земля почорніє, тому що немає ворогів – у Христі ми брати».
    Звичайно, нічого іншого від представників РПЦвУ та їх адептів, давно вже відомих своєю явною, або ж латентної українофобією, очікувати і не варто. Але, очевидно, що після цілої низки операцій, в тому числі і однозначно терористичної на релігійні святкування, метою якої було максимальне зараження прихожан на Вербну неділю та Великдень, РПЦвУ реалізує проєкт «примирення». Проєкт не тільки скандальний, адже про його учасників і наративи, що посилаються в медіапростір, не говорить тільки лінивий ЗМІ або ледачий лідер громадської думки, а й спрямований на розкол в суспільстві.
    Але, що особливо примітно, один з його останніх учасників Олександр Клименк, який напередодні засвітився з провокаційною пісенькою, буквально минулого року мав контакт з дуже цікавим персонажем.
    Справа в тому, що в жовтні 2019 року в Україну абсолютно вільно в’їхав відомий російський пропагандист, гендиректор телеканалу «Спас», що знаходиться під патронатом РПЦ, – Борис Корчевніков. Який прибув до Києва, нібито, на міжнародний кінофестиваль православного кіно «Покров» із «гуманітарною» місією надання допомоги Києво-Печерській лаврі в питанні відновлення монастирської лікарні.
    Насправді, Борис Корчевніков, який був навіть довіреною особою президента РФ Владіміра Путіна, виконував роль кремлівського гінця-куратора до виконавців. Адже його візит дивним чином збігся з ініціацією кримінальної справи про втручання України у вибори США. Ініціатором цього процесу, по суті, метою якого був удар по репутації України і безпосередньо Петра Порошенка, був Андрій Деркач, за дивним збігом – покровитель кінофестивалю православного кіно «Покров».
    Що примітно, на цій сходці, кінофестивалі «Покров», Борис Корчевніков контактував і з Олександром Клименком, який вже зараз став однією з ланок в новому гібридному проєкті.

    Олександр Клименко (ліворуч) і Борис Корчевніков (у центрі)

    У контексті усього вищевикладеного, можна зробити висновок, що сам проєкт «примирення» у виконанні РПЦвУ, був запланований заздалегідь, і являє собою куди більших масштабів, ніж ми поки бачили. Ось тільки карантин і пандемія внесли свої корективи в його виконання.
    Тепер, коли навантаження реалізації терористичних актів на Вербну неділю та Великдень спала, РПЦвУ в повній мірі зосередилося саме на цьому проєкті. А тому нас попереду чекає ще більше провокацій на тему «братнього народу» від гібридних офіцерів в рясах та їх недоумкуватих адептів.
    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне