П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Волинського священника РПЦвУ оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення карантину

    У Рівненській області священика Московського патріархату Якова Деркача оштрафували на 17000 грн за порушення заборони на масові релігійні заходи в період карантину.
    Про це повідомляють Ліга.Новини.
    26 квітня священик РПЦвУ настоятель Петро-Павлівського храму в селі Хорів Острозького району провів на кладовищі масову службу. За словами церковника, «завчасно» він нікого не збирав, люди нібито «прийшли самі», хоча він заздалегідь оголосив, що прийде на кладовище прочитати молитву.
    На засіданні Острозького районного суду свідки по справі сказали, що під час служби парафіяни дотримувалися дистанції в 1,5-2 метра. Але надані суду відеозаписи показали зворотне.
    За твердженням сільської голови, вона ще до проведення служби телефонувала священнику з попередженням, що жителям села тимчасово не можна відвідувати кладовища, а йому – проводити там богослужіння. У результаті суд призначив штраф у розмірі 17 тисяч гривень та попередив, що в разі несплати протягом 15 днів ця сума подвоїться.
    Раніше такий штраф виписали священику в Нововолинську.  Також і на Прикарпатті священника РПЦвУ оштрафували за порушення карантину.
    Читайте також

    Найсвіжіше

    Популярне