Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    9 травня шанують, а ветеранів АТО – ні: РПЦвУ показує справжнє обличчя

    Багато експертів висловили свої думки щодо 75-ої річниці перемоги над нацизмом. Ця сумна сторінка історії ніколи не повинна повторитись у світі. Багато країн світу мають різні позиції щодо цієї жахливої Війни. Дехто, наприклад Росія, сповідує неокульт «побєдобєсія», але більшість сходиться на думці, що 8 травня є Днем пам’яті усіх полеглих.
    В Україні думки щодо святкування 8 чи 9 травня розійшлись, про що вже також багато сказано і написано. Ми не будемо полемізувати на цю тему, лише хочемо вказати на один цікавий момент, а саме на реакцію щодо 9 травня РПЦвУ, так званої УПЦ.
    Мунуло декілька днів, а сайти цієї Церкви досі публікують новини про відзначення її ієрархами цього «свята». Спікери і пропагандиські ресурси цієї Церкви публікують роздуми і заяви в дусі розповідей про подвиги «дєдов» і значення «Вєлікай пабєди».

    Сам очільник цієї Церкви – митрополит Онуфрій разом із своїм помічником митрополитом Антонієм і головним спонсором РПЦвУ – депутатом від Опоблоку Вадимом Новинським звершили (саме звершили, адже Новинський стояв в одному ряду із єрархами, що згідно церковного протоколу свідчить про їх рівність у сані) заупокійну панахиди у столичному Парку слави.

    Також за його розпорядженням у всіх храмах РПЦвУ 9-травня звершили богослужіння і панахиди У цьому немає нічого дивного, адже пам’ять про загиблих воїнів і молитва за них є справою честі для будь-якого християнина.

    Дивує лише те що митрополит Онуфрій, який називає себе Предстоятелем Української Церкви, не віддавав подібні розпорядження про молитву у всіх храмах так званої УПЦ за полеглими героями Небесної сотні, чи загиблих воїнів у теперішній війні. В архіві новини за лютий того ж офіційного сайту так званої УПЦ взагалі жодної згадки про вшанування полеглих борців на Майдані Незалежності у лютому 2014 року, і жодного слова про новітніх героїв України. Утім, згадуючи, що сам митрополит Онуфрій навіть не зміг піднятись у Верховній Раді, під час зачитування імен героїв України, це вже не так і дивує, адже в самій РПЦвУ їх вважають вбивцями.

    Роздумуючи над таким малопомітним фактом, не применшуючи при цьому значущість героїв перемоги над нацизмом, стає цілком зрозумілим, чому ця Церква має такий низький рівень довіри в українців, і не може називатись Українською.
     

    Найсвіжіше

    Популярне