П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ Іриней – патріот України?

    Всеукраїнська громадська організація «Народна Рада» вручила правлячому архієрею Дніпропетровської єпархії РПЦвУ (УПЦ МП) митрополиту Іринею (Середньому) нагороду «Патріот України», повідомляє пресслужба єпархії.
    Нагороду єрарх отримав у 10 травня 2020 року з нагоди свого дня народження за «видатний внесок в духовне та патріотичне виховання суспільства, справжній патріотизм та непохитну любов до рідної України».
    То кому ж спала на думку ідея назвати митрополита РПЦвУ патріотом?
    Як видно з фото, рішення про нагородження підписала Голова Правління ВГО СГОУ «Народна Рада» Лукашевич Н.І.

    За даними відкритих реєстрів, Всеукраїнська громадська організація «Спілка громадських організацій України «Народна Рада» (ЄДРПОУ 26475953) була створена у 2003 році та її засновником є Лукашевич Надія Іванівна, в окремих колах відома як «баба Надя».
    Видання «Житомир.info» зазначає, що Лукашевич Н.І., вона ж «баба Надя», родом з Черкащини, член парії «СОЮЗ». Головою цієї партії тривалий час був депутат ВР АР Криму Лев Юлійович Миримський (помер у 2017 році), відомий, як активний діяч щодо об’єднання слов’янських «братніх» народів та блокуванням з партіями: «Вітчизна», «Слов’янська партія», «Центр», блок «КУЧМА». У 2012 році, під час виборів до Верховної Ради на «Народну Раду» «поклав око» кум Владіміра Путіна Віктор Медведчук, та залучив до «взаємовигідної» співпраці, на що ВГО «Народна Рада» з радістю погодилася.
    І отут всі знаменники стають на свої місця.
    Віктор Медведчук, який щиро вдає із себе патріота України, та Лукашевич Н.І., яка також має досвід діяльності з об’єднання слов’янських народів, визначили, що патріотом України є такий же як і вони сповідник «руского міра».
    Таким чином, 81-й день народження митрополита РПЦвУ Іринея (Середнього) ознаменував апогей цинізму, який злобною насмішкою над українським патріотизмом продовжує знущання над всіма, хто вів і продовжує вести боротьбу за незалежність від «братньої» Росії та боронить Батьківщину від агресії РФ у східних областях України.

    Найсвіжіше

    Популярне