П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Чорногорії проросійський депутат організував акцію проти карантину

    У Чорногорії депутат організував акцію проти карантину, яка поєднувалася з протестом проти передачі церков в державну власність. Справу вивчить прокуратура.
    Близько 50 жителів чорногорської столиці Подгориці пройшли увечері в неділю вулицями міста, взявши участь в «протестній ході тиші», ініційованій лідером «Єдиної Чорногорії» (UCG) Гораном Даниловичем. Матеріали по проведенню масового заходу в умовах карантину вже передані в прокуратуру, передає GuildHall.
    Горан Данилович – колишній міністр внутрішніх справ Чорногорії. Він виступав проти вступу країни до НАТО і є одним з лідерів руху за дружбу Чорногорії з Росією.
    Заявляючи про намір провести «протестну ходу тиші» в столиці Чорногорії, Данилович говорив, що таким чином він протестує проти обмежень владою прав громадян під час карантину.
    У результаті акція стала стала частиною протестів, організованих на захист Сербської Православної Церкви, проти прийнятого парламентом Чорногорії закону про свободу віросповідання. Хода почалася від храму Воскресіння Христового, його учасники скандували «Не віддамо святині».
    Масові заходи на підтримку СПЦ тривали в Чорногорії з початку року, але їх припинили в зв’язку з епідемією коронавірусу. У хресний ходах і молебнях брали участь тисячі віруючих, які виступали проти можливої ​​передачі храмів і монастирів Сербської церкви в державну власність, як це передбачає новий закон.
    Напередодні «протестної ходи тиші» лідера «Єдиної Чорногорії» викликали до Центру безпеки Подгориці з приводу організації заходу в умовах карантину. На це він заявив, що не організовує акцію, тільки сам збирається ходити по вулицях міста, на що має право, «а інші люди як хочуть».
    Нагадаємо, 4 травня в Чорногорії почався другий етап ослаблення карантину: відкрилися перукарні, салони краси, фітнес-центри, магазини і стоматологічні кабінети. У той самий час масові заходи ще заборонені.

    Найсвіжіше

    Популярне