Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вчасно! Патріарх Кіріл заявив про відповідальність за недотримання карантину

    На офіційному сайті РПЦ 27 квітня було неочікувано оприлюднене розпорядження Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) про відповідальність за недотримання карантину.
    Виявляється, керівництво РПЦ має підстави піклуватись про здоров’я вірян та своє власне, і здатне впроваджувати відповідні заходи. Щоправда, це сталось лише через тиждень після Великодня, коли максимальна шкода від масових зібрань вже завдана.
    Актуальним лишається одне питання: чи стосується розпорядження першоєрарха РПЦ їх структурного підрозділу в Україні? Чи стануть священники та єрархи РПЦвУ («УПЦ МП») неухильно дотримуватись карантину і нести відповідальність за його порушення?
    Відповідь: не обов’язково.
    Адже керівники РПЦ завжди можуть повторити лицемірні заяви про незалежність РПЦвУ і наголосити, що діяльність цієї церковної організації не керується з Москви. А в той час діяльність РПЦвУ може і надалі приносити шкоду народу України, в тому числі, щодо поширення коронавірусу серед населення.
    Може варто спробувати інформувати московську патріархію щодо кожного випадку порушення карантину священниками РПЦвУ і очікувати на неминучу «справедливу реакцію» патріарха Кіріла?

    Найсвіжіше

    Популярне