Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Консули України в Угорщині передали Закарпатській єпархії ПЦУ допомогу для ЗСУ

    Почесні консули України в Угорщині передали Закарпатській єпархії матеріальну допомогу для потреб військовослужбовців.
    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.
    23 квітня 2020 року з ініціативи Посольства України в Угорщині Почесний генеральний консул України в місті Сегеда Шандор Ровт та Почесний консул України в місті Шіофоку Золтан Хорват передали керівнику капеланського відділу Закарпатської єпархії протоієрею Ігорю Войтовичу кошти, на які будуть придбані медичні засоби захисту для військових медиків та військовослужбовців 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.
    Керуючий Закарпатською єпархією ПЦУ єпископ Варсонофій (Руднік) висловив вдячність Почесним консулам та усім, хто долучився до цієї доброї справи.
    «В умовах, коли Україна бореться відразу на двох фронтах – проти російської агресії та проти пандемії, маємо попіклуватися про тих, хто щодня захищає нашу Державу і всіх нас», – сказав єпископ.
    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, як у Маріуполі священик ПЦУ організував щоденну роздачу їжі й про капелана, який з 2012 року щочетверга роздає їжу та одяг безпритульним та бідним людям. Такою ж діяльністю займається священик на Київщині.
    У той самий час на Дніпропетровщині капелан-монах спільно із волонтерами розвозить їжу та допомагає літнім людям пережити карантин. На Львівщині капелани спільно із волонтерами виготовили антисептик. У Києві капелан ПЦУ разом із парафіянами зібрали допомогу сім’ям ветеранів та потребуючим. 
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне