П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Порушення карантину у Святогірській лаврі: Закриті в’їзди та виїзди з Донеччини

    Через порушення карантину в Свято-Успенській Святогірській лаврі Московського Патріархату, що на Донеччині, в’їзди та виїзди з області закриті.
    Як зазначив голова Донецької ОДА Павло Кириленко, “було до 350 осіб. Це внутрішньо переміщені особи з окупованих територій, які мешкають на території лаври, а також прихожани. Поліція відповідним чином відреагувала”, передає Українська правда.
    Кириленко під час наради голів ОДА з керівником Офісу президента доповів про ситуацію у Свято-Успенській Святогірській лаврі, де напередодні, під час великодніх богослужінь відбулося порушення карантинних заходів, зокрема скупчення людей без засобів індивідуального захисту.
    Голова Донецької ОДА повідомив, що згідно з наказом командувача ООС, в’їзди та виїзди з області закриті. Правоохоронці встановлюють усіх осіб, які перебували в лаврі під час богослужіння, з метою недопущення їхнього виїзду з регіону та для подальшого проходження цими людьми обсервації в межах певної території.
    Нагадаємо, загалом по Україні під час святкування Великодня поліція зафіксувала 19 порушень карантину, в п’ятьох випадках поліція порушила кримінальні справи — 4 на Донеччині та 1 на Тернопільщині. Зокрема Почаївська та Святогірська лаври РПЦвУ порушили карантин і домовленості з поліцією.

    Найсвіжіше

    Популярне