Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ: Гроші на літак до Єрусалиму краще дати медикам. РПЦвУ: Попри карантин приходьте за благодатним вогнем

    Кошти, які використають на літак для доставки в Україну з Єрусалиму благодатного вогню, краще використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти чи засоби захисту для лікарів.
    Про це заявив глава Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній в ефірі Радіо Свобода.
    При цьому, за словами Епіфанія, були пропозиції, щоб найняти чартер.
    «Але я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти чи засоби захисту для лікарів. І тому я не впевнений, що буде привезено благодатний вогонь. Але, можливо, якимось чином для всіх церков, бо ми, збираючись спілкуючись із державою, з поліцією, говорили про те, що якщо це робити, то робити всім разом. Тобто привезти благодатний вогонь для всіх церков або загалом не привозити його у цей такий відповідальний час в цьому році», – заявив Епіфаній.
    У той самий час у РПЦвУ закликали парафіян отримати благодатний вогонь, незважаючи карантин у зв’язку з коронавірусом.
    Як повідомляє інформаційно-просвітницький відділ РПЦвУ, роздача благодатного вогню буде проводитися для прихожан у Києві в Свято-Воскресенському храмі, що біля Києво-Печерської лаври, закритої на карантин.
    «З Божою допомогою, делегація Української Православної Церкви [РПЦвУ – ред.] доставить в Україну благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома. Враховуючи цей факт, а також те, що у деяких ЗМІ з’явилися висловлювання про те, що у цьому році наша країна не побачить благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би зіткнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти до Свято-Воскресенський храм (з дотриманням усіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в’їзду в Києво-Печерську Лавру», – повідомив керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній.

    Найсвіжіше

    Популярне