П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Опублікована молитва освячення мирянами пасок вдома

    Благословення пасхальної трапези мирянським чином

    (під час карантину)

    Голова сім’ї збирає біля пасхальної трапези всю родину і побожно виголошує: Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що в гробах, життя дарував!
    Далі промовляє: Господу помолимось. Присутні відповідають: Господи, помилуй.

    Молитва благословення хліба (пасок)

    Далі промовляє: Владико Святий, Отче Вседержителю, Предвічний Боже! Освяти хліб цей Твоїм святим духовним благословенням, щоб був він усім, що споживають його для здоров’я тілесного. Захисти нас від недуг та всякого ворожого підступу, – через Господа нашого Ісуса Христа, що з неба зійшов, дає життя й спасіння світові, з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа нині, і повсякчас, і на віки вічні.
    Присутні відповідають: Амінь.
    Далі промовляє: Господу помолимось.
    Присутні відповідають: Господи, помилуй.

    Молитва благословення пасхального агнця

    Далі промовляє: Господи Ісусе Христе, Боже наш, страви м’ясні благослови ✝ та освяти ✝. Щоб ми споживаючи ці благословенні й освячені страви Твоє благословення зі здоров’ям одержали. Бо Ти є правдива Пожива й Податель добра і все благословляєш і освячуєш, Христе Боже наш, і Тобі славу віддаємо, з Безначальним Твоїм Отцем і з Пресвятим і Милосердним і Животворчим Твоїм Духом, нині, і повсякчас, і на віки вічні.
    Присутні відповідають: Амінь

    Молитва на благословення молочних та інших страв

    Далі промовляє: Господу помолимось.
    Присутні відповідають: Господи, помилуй.
    Далі промовляє:  Владико Господи Боже наш, що все сотворив, благослови сир, молоко, писанки й крашанки та іншу поживу, й нас збережи у благості Твоїй, щоб ми, вживаючи в їжу ці, щедро подані Тобою дари, наситились і невимовною Твоєю благістю, радіючи що воскрес із мертвих Господь наш Ісус Христос. Бо Твоя є влада, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків.
    І всі присутні висловпюють свою згоду промовляючи: Амінь.
    Голова сім’ї окроплює трапезу освяченою водою та промовляє: Боже наш! Нехай зійде Твій Святий Дух на нас і на цю трапезу! Благослови її та освяти, через окроплення цією освяченою водою, благодаттю Твоєю в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.
    Голова сім’ї вітає присутніх зі святом: Христос Воскрес!
    Усі відповідають: Воістину Воскрес!

    Найсвіжіше

    Популярне