Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Волинській священник порахував вартість облачення намісника лаври: «На мужику пацьорів на п'ять мерседесів!»

    Відомий на Волині священник Віктор Мартиненко порахував у скільки обходиться облачення намісника Києво-Печерської лаври Павла Лебедя, враховуючи, що на сайті лаври просять фінансової допомоги.
    13 квітня він опублікував допис у фейсбуці, в якому порахував вартість облачення владики, який просить фінансової допомоги. Сума вийшла кругленька: від 58 до 195 тисяч євро за один набір, а наборів Мартиненко лише на фото з сайту налічив 18, передають Волинські новини.

    Так от, ловіть прайс)
    Облаченіє. – ціни варіюються. Від простих парчових з машинною вишивкою, до вишитих вручну. Загалом від 5000 до 50000 євро.
    Митра – хто не знає, та блискуча шапка. Дехто каже, що вона символізує терновий вінець. Ціни плавають, – які іконки, хрестик, каміння. На представлених фото іконки усі писані, здебільшого на перламутрі чи золоті, хрестики та камінчики теж на висоті. Вартість – від 8000 до 25000 євро.
    Тройник. Це хрест і дві панагії – іконки на грудях. Від 25000 євро і вище. Чув, що у митрополита Павла є і за 100000.
    Жезл. – палка в руках. Останнім часом у тому істеблішменті в моді срібні з інкрустацією – біля 20000 євро.
    Тож, шляхом нехитрих математичних розрахунків, маємо від 58 до 195 тисяч євро. За раз! На одній фотографії! На цьому колажі 18 таких комплектів – множити не треба)))
    А ви, – “мерседеси, мерседеси”… – на них хоч можна їздити. А тут на мужику пацьорів на п’ять мерседесів!


    Священник також зауважив, що не всі священицькі ризи такі «збочено-дорогі і не всі монахи Лаври мають такі статки – знаю там надзвичайно скромних і побожних людей».

    Найсвіжіше

    Популярне