Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Ізраїль призупинив передачу Росії Олександрівського подвір'я в Єрусалимі

    Єрусалимський окружний суд встановив заборону на передачу Росії права володіння Олександрівським подвір’ям. 
    Про це 8 квітня, повідомляє видання Известия з посиланням на The Marker.
    Суддя окружного суду в Єрусалимі Авігдор Дорот видав вказівку суду, яка забороняє передачу Олександрівського подвір’я в Єрусалимі до винесення остаточного рішення з цього питання.
    За інформацією ізраїльських журналістів, позов щодо Ізраїлю, Росії та інспектора реєстрації нерухомості в Ізраїлі був поданий від Православного товариства Святої Землі, зареєстрованого в Мюнхені.
    Адвокати позивача переконані, що на початку 1990-х суди Ізраїлю і Нью-Йорка визнали їх клієнта власником Олександрівського подвір’я, і ​​зараз держава не має право передавати об’єкт Російській Федерації.
    Нагадаємо, у кінці грудня 2019 року був підписаний документ управлінням реєстрації прав на нерухомість і земельну власність. Інформація про згоду Ізраїлю передати Росії подвір’ї в обмін на звільнення громадянки Ізраїлю з’явилася в січні.
    Олександрівське подвір’я – єдиний об’єкт, який знаходиться в межах єрусалимського Старого міста поруч з місцем розп’яття, поховання і воскресіння Христа. Росіяни стверджують, що придбали цей об’єкт ще в XIX столітті. П’ять років тому прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв віддав розпорядження оформити юридично всі права Росії на Олександрівське подвір’я і церкву Святого Олександра Невського в Єрусалимі.

    Найсвіжіше

    Популярне