П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Житомирі та Хмельницькому РПЦвУ продовжує порушувати карантин. Фото, відео

    У Хмельницькому РПЦ в Україні вирішила провести масове богослужіння, незважаючи на дію в країні карантину у зв’язку з епідемією коронавируса.
    Прихильники церкви погрожували активістам, які викликали поліцію і намагалися не допустити порушення введеного в Україні режиму. Відповідні кадри 6 березня були опубліковані в соціальних мережах, передає Obozrevatel.
    Одному з активістів, який знімав на відео, як люди зібралися на богослужіння, погрожували розбити телефон і зламати велосипед.

    Тим часом у Житомирі вранці 7 квітня біля Спасо-Преображенського кафедрального собору РПЦвУ вірян причащали на честь церковного свята Благовіщення. Церемонія проводилася не зважаючи на встановлені на період карантину жорсткі заборони про масові зібрання, передає місцеве видання Житомир.info.

    Видання зазначає: священики голосно закликали прихожан бути в масках і дотримуватися двометрової дистанції, а після причастя – швидко йти, не затримуючись. Проте, як видно з фото, частина людей прийшла без масок, забули або не захотіли їх надіти. Священики також були без масок – в руках у них тільки ложка і чаша.

    Місцева патрульна поліція попередила священиків про порушення карантину і закликала не нехтувати заходами безпеки: надіти маски і не забувати про соціальне дистанціювання.

    Найсвіжіше

    Популярне