Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Кличко закликав жителів столиці святкувати Великдень вдома

    Мер Києва Володимир Кличко в ефірі телеканалу «Україна 24» знову закликав жителів столиці святкувати Великдень вдома, а також попросив представників усіх релігійних конфесій максимально обмежити присутність людей у храмах на свято.
    Як зазначив міський голова, влада закликав жителів столиці святкувати Великдень вдома. Цьогорічний Великдень святкуватимуть в умовах карантину, адже свято припадає на 19 квітня, а карантин продовжено до 24 квітня, передає видання «Сьогодні».
    «Наближається велике свято Пасхи, і багато людей збираються піти до церкви. Ми не можемо заборонити, це бажання кожного. Я зустрічався з представниками всіх конфесій, я звернувся до них максимум, якщо можливо, обмежити присутність людей у ці дні, і звертаюся до всіх: якщо у вас є можливість, будь ласка, посвяткуйте цей день вдома. Це вкрай важливо», – зазначив мер.
    Раніше Кличко закликав представників усіх релігійних конфесій проводити онлайн-служби.
    Нагадаємо, митрополит Московського Патріархату Павло (Лебідь) перебуває у важкому стані через коронавірус. Територію Києво-Печерської Лаври закрили на карантин. Всередині монастиря зафіксовано спалах вірусної інфекції – близько 10 насельників перебувають у лазареті обителі, ще кілька на режимі самоізоляції. 
    Раніше намісник Лаври РПЦвУ Павло (Лебідь) закликав ігнорувати карантин. «Не дивіться старше покоління чи молодше, усі спішіть у храм, обійміть один одного», – закликав він. Також у 2013 році він був ініціатором виселення інфекційної лікарні.
     

    Найсвіжіше

    Популярне