П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В Ужгороді на COVID-19 захворів диякон РПЦвУ із всією родиною

    Коронавірус діагностували у 28-річного диякона Московського Патріархату, який служив у Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі РПЦвУ. Також COVID-19 виявили у його родини: батьків, дружини та 6-місячної дитини.
    Про це повідомляє Gazeta.ua.
    У важкому стані перебуває 64-річний батько диякона. Хворі госпіталізовані до обласної інфекційної лікарні, за винятком дружини священнослужителя. Вона має легку форму коронавірусу і лікується амбулаторно, перебуває вдома з маленькою дитиною.
    Варто зазначити, що настоятелем кафедрального собору, де служив хворий диякон,  є любитель «руского міра» Дмитро Сидор (на фото), священик МП, який у 2008 році проголосив незалежність віртуальної республіки «Подкарпатська Русь».
    Священик Дмитро Сидор та наближені до нього священнослужителі Московського патріархату всіляко порушували правила карантину та закликали до цього прихожан та вірян. Всі три тижні карантину, московська церква в Ужгороді була відкрита, і через неї пройшли тисячі людей.
    Місцеві ЗМІ повідомляють, що священик МП Дмитро Сидор нещодавно в одній із заміських саун влаштував гучне застілля на честь свого 65-річчя, після чого його стан здоров’я значно погіршився — він перебуває на самоізоляції.
    Раніше ми повідомляли про жінку, яка з температурою відвідала храм Московського Патріархату на Закарпатті, де заразила 19 людей.
    У 2008 році за фактом діяльності «Сойму підкарпатських русинів» Служба безпеки України порушила проти Дмитра Сидора кримінальну справу в зв’язку із «зазіханнями на територіальну цілісність України». Деякі ЗМІ припускають, що діяльність Дмитра Сидора фінансується Кремлем для дестабілізації ситуації в Закарпатті.

    Найсвіжіше

    Популярне