П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Контактував з 500 людьми: На Тернопільщині помер священник УГКЦ, який першим заразився на коронавірус

    У місті Заліщики Тернопільської області 6 квітня вранці від коронавірусу помер 57-річний священик УГКЦ Олег Винницький. За даними МВС перед смертю він міг контактувати із півтисячею людей.
    Про це повідомляє Молодий Буковинець з посиланням на телеграм-канал «Коронавірус Тернопіль інфо».
    Померлий священик став першим захворілим на Тернопільщині у якого лабораторно підтвердили коронавірус. Він проходив лікування в Тернопільській лікарні швидкої допомоги та був підключений до апарату штучної вентиляції легень. В останні дні стан священика погіршився.
    Нагадаємо, що коронавірус у пароха церкви Пересвятого Серця Христового УГКЦ отця Олега Винницького діагностували 21 березня. Тоді його у стані середньої тяжкості доправили до інфекційної лікарні. Сам священнослужитель заявляв, що не знає де міг інфікуватися, оскільки постійно контактує з великою кількістю людей на богослужіннях.
    Заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що перед смертю священик встиг поспілкуватись з близько пів тисячами людей.
    «[…]його приклад демонструє, що священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом, разом з медиками, поліцейськими, прикордонниками, касирами супермаркетів та аптек. Тих, хто продовжує за своїми обов’язками та покликанням спілкуватись з великою кількістю людей, не зважаючи на небезпеку», – написав Геращенко у Facebook.
    Загалом від коронавірусу у Тернопільській області було виявлено 160 випадків COVID-19, троє людей померли.
    Раніше, тест підтвердив коронавірус у настоятеля Києво-Печерської лаври: заразилися ще четверо монахів. Також коронавірус діагностували у 28-річного диякона Московського Патріархату, який служив у Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне