П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Окупанти ледь не зруйнували обстрілом школу на Луганщині: Реакція Мінреінтеграції

    У середу, 1 квітня, з боку с. Голубівське на території ОРЛО зафіксовано обстріли з мінометів території смт. Новотошківське (Попаснянський район, Луганська область), яке знаходиться поблизу лінії розмежування.
    Як повідомив прес-центр Операції об’єднаних сил, обстріл здійснено збройними формуваннями країни-агресора — Російської Федерації. Згідно з уточненням Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, один снаряд калібру 120-мм впав на відстані близько 6 метрів від п’ятиповерхового будинку та впритул до території Новотошківського навчально-виховного комплексу №10. На щастя, у зв’язку з карантином навчальний процес зараз відбувається дистанційно, тому постраждалих внаслідок обстрілу не було, повідомляє Інформаційний спротив з посиланням на пресцентр Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ).

    «Дані факти є грубим порушенням домовленостей про припинення вогню і створюють пряму загрозу для життя цивільного населення, дітей. Українська сторона робить усе можливе, аби виконати свої зобов’язання у рамках «мінського процесу» і забезпечити сталий мир на Донбасі», — заявив віце-прем’єр-міністр України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.
    «Ми прагнемо безпечної реінтеграції тимчасово окупованих територій, адже сотні тисяч наших людей хочуть повернутися додому. Але забезпечити прогрес у врегулюванні неможливо, доки триває вогонь. Ми зі свого боку безапеляційно дотримуємось «тиші», при цьому ворог не полишає спроб провокацій. Припинення вогню має бути дзеркальним, а не одностороннім з нашого боку. Ті, хто обстрілює житлові будинки і школи, точно не хочуть миру і точно не думають про людей, які перебувають на тих територіях, вони свідомо блокують будь-який рух, в тому числі й спроби міжнародних організацій потрапити на тимчасово окуповані території», — додав Резніков.
    Інформацію про цей інцидент буде передано представникам міжнародної спільноти та міжнародним посередникам для забезпечення заходів реагування щодо держави-окупанта.

    Найсвіжіше

    Популярне