Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Елладська церква проведе Великоднє богослужіння для вірян у кінці травня

    Постійний Священний Синод державної Церкви Греції – Елладської архієпископії – на своєму засіданні в Афінах під головуванням Архієпископа Афінського і всієї Еллади Єроніма вирішив перенести урочисте відзначення Великодня за участі вірян з 19 квітня на кінець травня у зв’язку з поширенням коронавіруса.
    Засідання Синоду пройшло в режимі телеконференції на платформі грецького уряду за підтримки міністерства цифрового уряду Греції, передає Credo.press.
    Синод закликав єпископат і духовенство архієпископії виконувати всі вказівки органів охорони здоров’я, порушення яких «в даний час не виправдано навіть в ім’я християнської віри», оскільки «віра в Христа веде до життя, а не до смерті». Єрархи Елладської церкви закликали всіх громадян країни залишатися вдома принаймні до 11 квітня і погодилося із закликом уряду провести «за закритими дверима» богослужіння Страсної седмиці і Воскресіння Христового.
    У рішеннях Синоду наводяться цитати святих отців про порятунок поза храмом і про необхідність приносити жертву Богу не на вівтарях, а в своєму серці, а також міститься заклик до більш старанної домашньої молитви. Відмова від відвідування храму представлена Синодом як жертва заради хворих або тих, що можуть захворіти, які вже стали «живими жертвами».
    Урочисту всеношну службу Великодня Синод призначив на день Віддання Пасхи – в ніч з 26 на 27 травня.
    Як зазначив архієпископ ПЦУ Євстратій, рішення Синоду Елладської церкви полягає у тому, що «ЗАГАЛЬНЕ, відкрите для всіх без обмежень Пасхальне БОГОСЛУЖІННЯ буде проведене вночі з 26 на 27 травня за чином Великодньої служби».
    «27 травня – свято Віддання Пасхи, тобто завершення 40-денного періоду Великодніх святкувань. За традицією служба в цей день і так звершується за тим самим чином, що і на Великдень, у перший день Пасхи. Рішення Синоду лише додає, що ця служба буде відправлена вночі – як і на Великдень», – наголосив владика.

    Найсвіжіше

    Популярне