П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Сербського патріархату, раніше госпіталізований з коронавірусом, помер в Белграді

    Єпископ Валевський Мілутін (Кнежевич), єрарх Сербської Православної Церкви, помер в ніч на 30 березня в Белграді від коронавірусу. 
    Про це повідомляє «Eparhijavaljevska.rs».
    Єпископ Мілутін опікувався містом Валєво (Сербія) і в останні дні брав участь у різних заходах у парафіях своєї єпархії, в тому числі в сповіді священників, які проводяться в цей час року у Сербській Православній Церкві.
    Як раніше повідомляв Духовний Фронт України 71-річного єпископа Мілутіна госпіталізували 23 березня у белградську лікарню через хворобу коронавірусу. У єрарха була лихоманка і задишка. 26 березня, в офіційному прес-релізі Валевська єпархія повідомляла, що єпископ Милутін заразився COVID-19 «служачи у своїй єпархії».
    17 березня церковні ЗМІ повідомляли, що попри коронавірус, у єпархії Валево, де служив покійний єпископ, відбуваються богослужіння.
    Також хворобу було виявлено ​​у двох священників його єпархії. На цей час в Сербії заражено 741 особа, 13 людей померли, 55 знаходяться на апаратах штучної вентиляції легенів.
    Сербія через пандемію повністю закрила свої кордони, в країні діє надзвичайний стан і комендантську годину. Скасовано парламентські вибори, припинено міжміське автобусне і залізничне сполучення. Людям старше 65 років заборонено виходити на вулиці.

    Найсвіжіше

    Популярне