П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦЗ: Молдовські паломники приїхали у Почаїв вже зараженими

    Серед молдовських паломників, що відвідували Почаївську лавру, було четверо, які перед тим приїхали з Італії.
    Про це повідомив єпископ Бесарабський Російської православної церкви закордоном, вікарій Кишинівської єпархії Анфім (Адріан Тудос) у соцмережах.
    «Парафіяни РПЦЗ з приходу свв. Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у Штефан Воде, що в Молдові, в числі 28 осіб, здійснили паломницьку поїздку в Україну, в Почаївський монастир, у відповідності з православною традицією, яка утвердилася в Молдові, відвідувати православні монастирі у час Великого посту», – пише єпископ.
    За його словами, 28 осіб орендували для цього автобус, на якому здійснили це паломництво. «У числі паломників виявилися кілька людей (троє або четверо), які працюють в Італії, які, як пізніше з’ясувалося, на жаль, виявилися зараженими коронавірусом. Насельники Почаївської лаври ніяк не винуваті в цій скорботній події», – наголошує архієрей.
    Він зазначає, що внаслідок цього сумного факту всі, хто був в паломництві, поміщені в Молдові на карантин. «До великої нашої скорботи, експрес-аналіз о. Романа та його матінки (на фото – ред.) виявилися позитивними і тепер вони перебувають в лікарні для остаточного підтвердження, або непідтвердження, цього діагнозу», – наголошує єпископ.

    Найсвіжіше

    Популярне