П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ПЦУ надасть свої приміщення для лікування хворих. Львівська академія вже готова

    Приміщення, які є в розпорядженні митрополита Київського та всієї України Епіфанія, за потреби будуть надані для прийому хворих. Найближчими днями вони будуть підготовлені, щоби у разі необхідності прийняти потребуючих обстеження чи лікування.
    Про це повідомив глава Православної церкви України митрополит Епіфаній у соцмережах.
    «Церква – завжди зі своїм народом, навіть у найскладніші часи. Тож і цей непростий період пройдемо пліч-о-пліч разом. Так, як це було в буремні часи Революції гідності, коли Свято-Михайлівський Золотоверхий собор та трапезний храм святого апостола і євангелиста Іоана Богослова першими відчинили свої двері для борців за правду і на певний період стали не лише духовною підтримкою, а й рятівним та надійним прихистком та навіть операційною. Щоб Церква, як і раніше, – допомагала своєму народові, пам’ятаючи настанову Священного Писання: «Носіть тягарі один одного, і так здійсните закон Христа» (Гал. 6: 2)», – зазначив митрополит Епіфаній.
    Львівська православна богословська академія вже заявила про готовність відкрити свої двері та надати усі свої приміщення у лікарняних цілях, якщо кількість хворих на коронавірус у нашому місті зростатиме.
    Про це говориться на офіційному сайті Львівської православної богословської академії ПЦУ.
    У повідомленні також сказано, що християнство – це релігія любові, а для християнина недостатньо тільки вірити, йому потрібно проявляти свою віру.
    «Служити Богові – це також служити народові Божому у молитві, у взаємодопомозі та взаємопідтримці. Пам’ятаймо, що тільки ті, хто живуть у любові – живуть з Богом. Нехай Всемилостивий Господь, Лікар душ і тіл, відверне від нашої країни та нашого міста всяке зло і благословить нас здоров’ям тілесним і здоров’ям душевним у час важких випробувань. Нехай кожен із нас пам’ятає, що голгофські страждання Спасителя закінчились Його Воскресінням. Тож і ми перейдемо випробування та труднощі і прийдемо до спільної пасхальної радості!». – йдеться в заяві.

    Найсвіжіше

    Популярне