Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    ПЦУ закликає вірян дистанційно долучатися до молитви

    Православна церква України дозволяє проведення богослужінь у храмах самими лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками, а вірян закликає долучатися дистанційно.
    «Беручи до уваги рішення органів державної влади та місцевого самоврядування щодо посилення обмежень свободи пересування та свободи зібрань, на час дії цих посилених обмежень роз’яснити, що п. 3 … дозволяє проведення богослужінь у храмах самими лише священнослужителями та церковнослужителями й співаками, без особистої присутності мирян. Під час проведення таких богослужінь миряни повинні долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку», – йдеться у повідомленні пресслужби ПЦУ, передає Укрінформ.
    Також ПЦУ наполягатиме перед державною владою та органами місцевого самоврядування на тому, що богослужіння і молитва, діяльність священнослужителів та церковнослужителів не можуть бути повністю зупинені, храми повинні залишатися доступними для особистого відвідування вірянами, з дотриманням норм карантину, підвищеної санітарної безпеки та «соціальної дистанції».

    Найсвіжіше

    Популярне