П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ хайпує: Називають коронавірус «милістю Божою», а китайців порівнюють з Адамом

    Глава РПЦ, патріарх Кіріл назвав коронавірус «милістю Божою», заявивши, що поширення в світі пандемії допоможе людям усвідомити крихкість цивілізації та підштовхне їх до віри у Всевишнього.
    З таким висловлюванням він звернувся під час проповіді, повідомляють російські ЗМІ.
    «Тут виникає можливість подумати не тільки про гнів Божий, як це було в історії, але, швидше за все, про милість Божу», – сказав російський священнослужитель.
    За його словами, таким чином Всевишній закликає «самовпевнену технологічну цивілізацію», вважають, що їй все доступно і можливо, оцінити свої можливості.
    Раніше Кіріл затвердив спеціальні тексти нових молитов, які були створені в зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції. Примітно, що в цих текстах пандемію називають «шкідливою пошестю».
    У свою чергу митрополит Томський і Асіновскій Ростіслав в програмі «Православний погляд» порівняв пандемію коронавірусу з історіями з Біблії. Зокрема, він провів паралелі між китайцем, який з’їв зараженого вірусом кажана (за чутками, саме з цього почалася епідемія), з Адамом, який скуштував заборонений плід.
    «Кажуть, що епідемія почалася з того, що якийсь китаєць з’їв кажана, що був заражений. Є біблійна аналогія. Колись Адам з’їв заборонений плід, і як коронавірус обрушив всі фондові ринки, економіку, так весь Всесвіт обрушив і первозданний чоловік, переступивши через заповіді Божі», – сказав митрополит.
    Розмірковуючи про поширення хвороби світом, священик зазначив, що «світ сповнюється злом тоді, коли люди наповнені злом». При цьому, як заявив представник РПЦ, заразитися коронавірусом, як і холерою, в храмах не можна. «Церква неодноразово заявляла про те, що через божественне тіло Христа ніяка інфекція не може передаватися. Це перевірено досвідом та історією Церкви протягом 2 тис. років. Навіть під час холери люди причащалися, святе причастя – на зцілення душі і тіла», – повідомив він.

    Найсвіжіше

    Популярне