Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вважають, що учасникам «противовірусних» хресних ходів нічого не загрожує

    Російські священики щиро вважають, що вірус «не підвладний» над істинно віруючими. Наприклад, настоятель московського храму Покрова Пресвятої Богородиці, протоєрей Валєнтін Тімаков впевнений, що учасникам щоденної хресної ходи, які з середи, 18 березня, стали ходити з молебним співом про позбавлення від коронавірусу COVID-19, абсолютно не загрожує зараження.
    Як підкреслив священик РПЦ, під час хресного ходу «йде зіткнення зарази з благодаттю Божою», передає Інформаційний спротив з посиланням на росЗМІ.
    Крім того, саме «захід» проводиться на вулиці, а це, переконаний «батюшка», виразно «знижує ризик зараження».
    «Якщо будуть якісь перегини по числу осіб, то священики, які зараз дуже організовані, припинять це», – заявив служитель вівтаря.
    Аналогічну думку висловив його «колега», настоятель храму Воскресіння Словущого в Данилівській слободі протоєрей Ігор Якімчук.
    «Існує церковна традиція – проводити хресні ходи в періоди епідемій. Не бачу зв’язку між ризиком захворіти і хресними ходами, в яких бере участь не так багато людей. Адже два місяці з початку епідемії в Москві щодня проводились масові заходи за участю десятків тисяч людей, а перші хворі в столиці з’явилися тільки днями», – пояснив священнослужитель.

    Найсвіжіше

    Популярне