П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РФ школярам почали розповідати про користь війни з Туреччиною

    У школах Російської Федерації почали проводити уроки про користь війни з Туреччиною. Члени «духовно-патріотичних рухів» ходять по навчальних закладах зі зброєю і розповідають як Росія перемагала і буде перемагати Туреччину в кривавій війні.
    Про це повідомляє Інформаційний спротив з посиланням на портал новин міста Єкатеринбург.
    Згідно з повідомленням, перший «урок мужності», присвячений війні з Туреччиною, в школі Гірського Щита під Єкатеринбургом провів місецвий депутат Андрєй Горіславцев. Він прийшов до школи з макетами вогнепальної зброї і розповів, як «Османська імперія втратила дві третини території в кривавих війнах з Росією».

    У Facebook, де Горіславцев розповів про урок, правозахисники і батьки обурилися мілітаризацією дитинства. Громадський помічник омбудсмена Ольга Вєковшиніна заявила, що готує запит у Міносвіти РФ.
    «Люди, далекі від викладання, йдуть до шкіл зі зброєю, свято вірячи, що саме це сьогодні потрібно вашим дітям. Чоловіки з духовно-патріотичного руху «Русь» проводять в школах уроки «Мужності». У цій організації є кілька секцій боксу, і це добре, але навіщо до шкіл полізли? Дітям доводиться додаткові години слухати про війни і споглядати зброю», – пише Вєковшиніна.
    Замість уроків мужності та оповідань про війну з Туреччиною Горіславцеву запропонували доглядати за могилами ветеранів Другої світової війни.
    «[Коли ми вчилися в школі, ветерани] розповідали, що війна – це жах, бруд, каліцтва, смерть. А у вас війна це нормально, природно, це перемоги, ордена, шана, повага, патріотизм. Про відірвані ноги і труни з молодими солдатами, ви якось умовчуєте, мабуть, зі скромності», – зауважив Алєксєй Садовскій.
    Коментатори підкреслили, що виступаючі перебільшили успіхи Росії у війні з Османською імперією.

    Місцевий депутат відповів на претензії. Він заявив, що «хлопчиків завжди тягне воювати, перемагати, захищати», тому розповіді про війну їм цікаві. Дівчаткам ж «треба розуміти, кого в чоловіки брати, хто ідеал: захисник Батьківщини або торчок з клубєшніка». За словами Андрєя Горіславцева, мета його опонентів – «виховати покоління танцюристів, які звикли до комфорту». А Ольгу Вєковшиніну дептат назвав «шкідником з єзуїтськими методами».
    «Невже у нас в країні стільки деградантів, зомбованих Європою, і просто потенційних зрадників ?! Вони наводять приклади з гейському Європи: Німеччини, Австрії та інших країн кольорів веселки. Я за те, щоб в Росії мужик був мужиком! Будь-який чоловік повинен вміти поводитися зі зброєю, а жінка повинна бути з ним до кінця і подавати йому патрони. Мирна стабільне життя тримається на плечах воїнів. Історія Росії вчить: якщо людина хоче жити в мирі, потрібно готуватися до війни! <…> Автомат Калашнікова несе смерть в ім’я життя», – підтримав Горіславцева його прихильник Антон Іванов.

    Найсвіжіше

    Популярне